Gratis shaker + 4 zakjes bij je eerste bestelling gratis verzending vanaf €35 verzending binnen 1-3 dagen gemiddelde beoordeling van 4,8/5 op 2000 reviews

Gratis shaker + 4 zakjes bij je eerste bestelling, gratis verzending vanaf €35, verzending binnen 1-3 dagen, gemiddelde beoordeling van 4,8/5 op 2000 reviews

home
shop
winkelmand
account
menu

Algemene voorwaarden

Op jouw aankoop van onze producten via de website van X-OATS (www.x-oats.com), zijn deze algemene voorwaarden van toepassing. Lees ze daarom goed. Je kan de algemene voorwaarden permanent opslaan als PDF-bestand door te klikken op de volgende link: [URL].
Deze algemene voorwaarden gelden vanaf 1 augustus 2022 en vervangen alle voorgaande afspraken over de bestelling en levering van de producten via de website van X-OATS.

Deze voorwaarden zijn van X OATS BV, met maatschappelijke zetel te 2990 Wuustwezel, Akkerstraat 20, KBO Antwerpen/ Afdeling Antwerpen: BE 0784.943.695 (hierna genoemd: “Wij”/ ons)

Samenvatting

— Je kan bij ons betalen via: iDeal, Paypal, Mastercard, Visa, Bankcontact, Apple Pay Sofort Banking en SEPA/IBAN bankoverschrijving. Ook kan je coupons gebruiken.
— Wij leveren met behulp van reguliere pakketbezorging. Wij streven ernaar de bestelde producten te leveren binnen de op de Website aangegeven termijn, maar in ieder geval niet later dan 15 werkdagen na je betaling. Kijk op de website voor de actuele te verwachten levertermijnen.
— De wettelijke bedenktijd van 14 dagen (jouw herroepingsrecht) kan niet worden ingeroepen als je de verpakking van de producten hebt geopend. — Dit geldt ook voor producten die je hebt vermengd met andere goederen zoals poedermengsels.
— Ondeugdelijke producten worden kosteloos vervangen. Er gelden geen aanvullende garanties.
— Bij klachten en vragen kan je terecht bij onze customer care service door te mailen naar  love@x-oats.com . Klachten kunnen ook worden voorgelegd aan het Europese ODR-Platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr.
— Wij verwerken in het kader van de bestellingen jouw persoonsgegevens. Dit is vastgesteld in ons privacybeleid. Lees meer hierover via: www.x-oats.com/privacy

1. Definities

De in deze Algemene Voorwaarden termen hebben de volgende betekenis:

X-OATS zakjes:
De producten die X-OATS verkoopt via de Website, verhandeld onder de naam X-OATS of andere namen.

Bestelling:
Eenmalige Bestellingen en Maandelijkse Bestellingen van Producten.

Consument / Je / Jou(w):
De natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf en ouder is dan 18 jaar, met uitzondering van zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven.

Eenmalige Bestelling:
De Overeenkomst die ertoe strekt dat X-OATS eenmalig één of meer Producten levert aan Consument.

Feestdag:
Belgische/Nederlandse officiële feestdagen.

X-OATS / Wij / Ons / Onze:
De handelaar die de Producten verkoopt via de Website aan Consumenten.

Levertermijn:
De op de Website bij het betreffende Product aangegeven te verwachten (‘ETA’) levertermijn, dan wel uiterlijk 15 Werkdagen na de ontvangst van je betaling van een Bestelling.

Maandelijkse Bestelling:
De Overeenkomst die ertoe strekt dat X-OATS maandelijks als abonnementsvorm Producten levert aan Consument.

Overeenkomst:
De koopovereenkomst die tussen X-OATS en Consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand via de Website met betrekking tot één of meer Producten en waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, die integraal deel uitmaken van de Overeenkomst en dus ook van iedere Bestelling. Het begrip Bestelling omvat dus ook de Overeenkomst.

Product(en):
De producten die door X-OATS worden verhandeld via de Website.

Voorwaarden:
Deze algemene voorwaarden die de afspraken bevatten tussen Consument en X-OATS, inclusief bijlagen, integraal deel van de Overeenkomst tussen ons.

Website:
De Website van X-OATS, bereikbaar via: www.x-oats.com

Werkdag:
De dagen maandag tot en met vrijdag, behalve Feestdagen.

2. Identiteit handelaar en contactgegevens

De Producten worden aangeboden door de handelaar genaamd X-OATS. Meer informatie:

Juridische naam: X-OATS BV
Handelsnaam: X-OATS
Vestigings- en bezoekadres: Akkerstraat 20, 2990 Wuustwezel, België
E-mailadres: love@x-oats.com
Btw-nummer: BE 0784 943 695

3. Producten

Alleen voor volwassenen, niet voor zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven.
— De Producten zijn ontwikkeld en geproduceerd voor gebruik door volwassenen. Dit betekent dat personen jonger dan 18 jaar geen Bestelling mogen plaatsen.
— Raadpleeg altijd een gediplomeerd arts als je twijfelt of je de Producten mag consumeren.

Kenmerken
— Raadpleeg altijd de verpakking van de Producten voor informatie over de ingrediënten van de Producten.
— De Producten zijn bestemd voor consumptie en bestaan – voor wat betreft de X-OATS zakjes – doorgaans uit een samenstelling van havermout, haverzemelen en soja-eiwit isolaat. Voor onze zakjes volgen wij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor zowel de macro- als micronutriënten voor een persoon van 18 jaar en ouder, gebaseerd op de richtlijnen die voortvloeien uit de Europese Verordening 1169/2011. De Producten zijn enkel met natuurlijke producten samengesteld om je van alle nodige nutriënten te voorzien.
— Over het algemeen is één zakje X-OATS gelijk aan 1 ontbijt/maaltijd. De X-OATS zakjes hebben een houdbaarheidsdatum van ongeveer één jaar, mits je deze ongeopend op een koele en droge plek bewaard en bij voorkeur in het donker. Let op, als je een Product geopend hebt dan verlies je het gebruik van je wettelijke bedenktermijn (herroepingsrecht). Lees hierover onder de kop “geen herroepingsrecht na opening of vermenging.”

Allergeneninformatie
— Raadpleeg altijd de verpakking van de Producten voor allergeneninformatie. In het algemeen geldt het volgende: De Producten bevatten soja eiwit isolaat. Dit bevat sojaproteïne. Daarnaast bevatten de Producten havermeel. De Producten bevatten GEEN gluten, maar kunnen sporen van noten bevatten.

Gebruiksinstructies
— Lees altijd de instructies die vermeld zijn op de verpakking van de Producten voordat je een Product gebruikt.
— In het algemeen geldt het volgende voor de X-OATS zakjes: Na het openen van het Product voeg je de havermout mix toe aan de shaker, samen met ca.300 ml melk of plantaardige melk. Goed shaken en dan best 2,5 tot 3 uur in de ijskast zetten om te kunnen consumeren. Door de mix enkele uren te laten rusten in de ijskast, krijg je een lekker havermoutpapje dat drinkbaar is. De mix kan ook direct geconsumeerd worden, maar is dan vloeibaarder.

Productinformatie
— De informatie op de website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker, consument worden beschouwd. X-OATS spant zich in om alle informatie zo duidelijk en correct mogelijk weer te geven. Uiteraard primeert de informatie op de verpakking van de Producten.

4. Prijs

De totale prijs van de Producten, met inbegrip van BTW (indien van toepassing), en alle extra vracht-, leverings- of portokosten en eventuele andere kosten zijn vermeld in het bestelproces op de Website. De manier waarop de prijs wordt berekend voor de Bestellingen is eveneens zichtbaar tijdens het bestelproces op de Website.

In het geval van een Maandelijkse Bestelling omvat de totale prijs de totale kosten per factureringsperiode van één maand.

5. Aanbod en aanvaarding, betalingen, leveringen

Je kan een Product bij ons bestellen via de Website. Door het bestelproces te volgen word je duidelijk gemaakt welke informatie je hebt ingevoerd voordat je de Bestelling definitief kan plaatsen. Je kan daarbij Bestellingen aanpassen zonder af te sluiten en opnieuw te beginnen. Het bestelproces kan worden doorlopen in de Nederlandse taal.

Het bestelproces van X-OATS op de Website is op zodanige wijze ingericht dat Consument een aanbod alleen kan aanvaarden nadat hem of haar duidelijk is gemaakt dat het plaatsen van een Bestelling een betalingsverplichting inhoudt. De aanvaarding van de Overeenkomst door Consument vindt plaats door gebruik van een knop of soortgelijke functie.

X-OATS accepteert via de Website betalingen met behulp : iDeal, Paypal, Mastercard, Visa, Bankcontact, Apple Pay Sofort Banking en SEPA/IBAN bankoverschrijving.

Ook kan je coupons gebruiken om geheel of gedeeltelijk Bestellingen te betalen.

De Levertermijn kan variëren. Kijk daarom op de Website voor de meest actuele te verwachten Levertermijn. De Levertermijn is gemiddeld maximaal 15 Werkdagen en gaat in zodra de betaling van jouw Bestelling door ons is ontvangen.

Als de Bestelling door ons is ontvangen, ontvang je per e-mail een bevestiging hiervan. Vervolgens ontvang je een track & trace-code, waarmee je op de hoogte wordt gehouden van de levering van de Bestelling. Als het Product niet geleverd kan worden, doordat je geweigerd wordt of niet door jou wordt opgeëist – en dit is niet te wijten aan de vervoerder of X-OATS – dan komen de volgende kosten voor jouw rekening:
Verzendkosten van de originele zending en de retourzending;

Eventuele heffingen, belastingen en/of douanekosten die worden gemaakt op het pakket met daarin de Producten voor zowel de originele zending als de retourzending.

Je stemt ermee in dat als je ervoor kiest de Bestelling te laten bezorgen bij een ander adres dan dat van jezelf, zoals je buren, je dan het risico draagt voor een correcte aflevering van de Producten op het moment dat de betreffende Producten op het andere adres zijn geleverd.

Als X-OATS de Bestelling niet binnen de 15 Werkdagen na betaling levert, en de wettelijke bedenktijd geldt (zie artikel 8 van de Voorwaarden), dan kan je als Consument ook van de levering van de Bestelling afzien. Als er geen wettelijke bedenktijd geldt, dan stem je ermee in dat je ons nog een laatste kans geeft om te leveren. Mocht X-OATS na deze laatste kans niet leveren, dan mag je van de Bestelling afzien. In dat geval vergoedt X-OATS alle betalingen die je hebt verricht aan ons in verband met de Bestelling met gebruikmaking van hetzelfde betaalmiddel dat je hebt gebruikt. Dit geldt ook als X-OATS heeft meegedeeld dat er niet meer geleverd kan of zal worden.

6. Maandelijkse Bestelling

Als je een Maandelijkse Bestelling plaatst, dan ontvang je per maand de bestelde Producten. Je bepaalt hoe lang dit abonnement duurt. Deze prijzen die hiervoor gelden, staan vermeld op de Website als onderdeel van het bestelproces.

Maandelijkse Bestellingen kunnen alleen worden betaald met een creditcard en met maandelijkse betalingen. Eventuele kortingen die gelden voor Producten bij de eerste Bestelling, gelden niet voor opvolgende Producten in het kader van de Maandelijkse Bestelling.

Uiterlijk 14 Werkdagen voor het eind van de maand ontvang je van X-OATS per e-mail een herinnering voor het in rekening brengen van de verzending van Producten in het kader van de Maandelijkse Bestelling.

Je kan op ieder moment de Maandelijkse Bestelling per direct stopzetten of opschorten (‘pauzeren’). Er geldt geen minimale afnameduur. Als wij geen bericht hebben ontvangen over stopzetting of pauzering, dan worden de Maandelijkse Bestellingen gecontinueerd.

Wijziging Voorwaarden bij Maandelijkse Bestelling
— De Consument en X-OATS komen overeen dat de Voorwaarden tussentijds gewijzigd kunnen worden door X-OATS in het geval van een Maandelijkse Bestelling. De gewijzigde Voorwaarden worden dan per e-mail voorgelegd aan de Consument.
— De Consument kan de gewijzigde Voorwaarden vervolgens aanvaarden of afwijzen. In het geval van afwijzing ziet de Consument kosteloos af van zijn Overeenkomst om Maandelijkse Bestellingen te doen.

7. Wettelijke bedenktijd (herroepingsrecht) Consumenten

Je hebt het recht, als je Consument bent, om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen een Bestelling te herroepen. Dit recht heet het herroepingsrecht. De hieraan gerelateerde wettelijke bedenktijd verstrijkt 14 dagen na de dag:

Waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) Product fysiek in bezit krijgt op het door jou opgegeven adres. Dit is het geval waarin je één Product hebt besteld of meerdere Producten in één keer hebt besteld die afzonderlijk worden geleverd (dan begint de termijn bij de levering van het laatste Product), of:

Waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het eerste Product fysiek in bezit krijgt. Dit is het geval als je een abonnement afneemt, d.w.z. overeenkomsten sluit betreffende regelmatige levering van Producten gedurende een bepaalde periode.

Als je als Consument correct je herroepingsrecht inroept door het invullen van het Modelformulier Herroeping dat op de website beschikbaar is en in Bijlage bij deze voorwaarden, dan betalen wij je bij ontvangst van de terugzending het door jou betaalde bedrag voor de Bestelling (of het desbetreffende deel van de Bestelling) terug (inclusief verzendkosten die je daarvoor hebt voldaan).

Voor alle duidelijkheid dus:
— Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons – X-OATS, de handelsnaam van X-OATS B.V., gevestigd in de Akkerstraat 20, 2990 Wuustwezel, België – via een ondubbelzinnige verklaring (zoals schriftelijk per post of e-mail: love@x-oats.com) op de hoogte stellen van jouw beslissing om de Overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier (bijlage I) voor herroeping. Je bent niet verplicht om dit modelformulier te gebruiken. Je mag ook een andere manier kiezen, zolang het voor X-OATS duidelijk is dat je hebt besloten om de Overeenkomst te herroepen.
— Om de herroepingstermijn na te leven, volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden vóórdat de herroepingstermijn, je bedenktijd is verstreken. Uiteraard dienen daarbij alle geleverde Producten van desbetreffende Bestelling waarvoor je dit recht inroept, ongeopend, onbeschadigd en geheel intact te zijn.
— Je dient de Producten direct– doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de Bestelling te herroepen aan ons hebt medegedeeld – aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de Producten, intact, onbeschadigd en ongeopend terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
— Als je de Bestelling geheel of gedeeltelijk herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten als je een volledige Bestelling herroept, (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaardlevering) direct, in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de Bestelling te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. In ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten moeten betalen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de Producten hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de Producten hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

De kosten van terugzending van de Producten waarvoor je de Overeenkomst/ Bestelling hebt herroepen zijn voor jou. Deze zullen afhankelijk zijn van het gewicht van de Bestelling. We verwijzen je graag naar de website van BE-Post om de kosten te kennen: https://www.bpost.be/nl/price-calculator-result/74/79. Dan heb je actuele en juiste informatie.

Als je met ons contact opneemt, dan kunnen wij nagaan wat in jouw situatie de meest voordelige manier van terugzending is.

Onthoud dat het herroepingsrecht enkel geldt als je de Producten van een Bestelling ongeopend, onbeschadigd en intact (onaangetast) kan terugzenden.

7.2 . Op tijd bedenken en terugsturen

Zoals hiervoor is uiteengezet, mogen Consumenten de Overeenkomst/ Bestelling herroepen tot het eind van de 14e Als deze 14e, dag, dus de laatste dag op een zondag of op een Feestdag valt, dan eindigt de wettelijke bedenktijd op het einde van de eerstvolgende Werkdag.

Je mag de Overeenkomst/ Bestelling ook herroepen voordat het Product geleverd is.

Je hebt vanaf de herroeping van de Overeenkomst/ Bestelling nog eens 14 kalenderdagen om het betreffende Product terug te sturen.

Een herroeping kan, behoudens uitdrukkelijk akkoord van X-OATS enkel worden uitgeoefend voor de volledige geplaatste Bestelling dan wel voor de volledige hoeveelheid van een Product dat je bestelde.

7.3. Geen herroepingsrecht of verval van herroepingsrecht

Je kan geen recht van ontbinding (herroepingsrecht) uitoefenen als geleverde goederen: een te beperkte houdbaarheid hebben; niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming waarvan de verzegeling na de levering is verbroken; of na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere goederen.

Daarom kan je geen gebruik van maken van jouw herroepingsrecht als:
— Het Product geopend is of de verpakking daarvan is doorbroken. Het Product is dan immers beperkt houdbaar. In aanvulling hierop ontstaat er ook een gezondheidsrisico als het Product bederft zodat ook om deze reden het herroepingsrecht niet ingeroepen kan worden.
— Het Product is vermengd met andere goederen, zoals andere poeders, mengsels of vloeistoffen.
— Het Product is beschadigd, vervuild, gebruikt.
— Het betreft geen Bestelling door een Consument of natuurlijke persoon.
— Op basis van het voorgaande artikel komen alleen ongeopende, onbeschadigde en intacte Producten in aanmerking voor terugzending op basis van jouw herroepingsrecht.

7.4 . Afhandeling herroeping

X-OATS vergoedt na herroeping binnen de bedenktijd van de Bestelling, uiterlijk binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van jouw verklaring tot herroeping, alle van Consument ontvangen betalingen gerelateerd aan de desbetreffende Bestelling, met inbegrip van de leveringskosten als je de Bestelling volledig herroept (dus niet enkel als je slechts onderdelen (Producten) uit een grotere Bestelling terugzendt).

X-OATS komt de artikel 10.1 bedoelde verbintenis na, met gebruikmaking van hetzelfde betaalmiddel als door Consument is gebruikt ter voldoening van de voor de ontbinding op Consument rustende verbintenissen, bijvoorbeeld met een coupon als Consument met een coupon heeft betaald, tenzij Consument uitdrukkelijk met een ander betaalmiddel heeft ingestemd en met dien verstande dat Consument hierdoor geen kosten mag hebben.

Onverminderd het bepaalde artikel 10.1 is X-OATS niet verplicht de bijkomende kosten terug te betalen, indien Consument uitdrukkelijk voor een andere wijze dan de door X-OATS aangeboden minst kostbare wijze van standaardlevering heeft gekozen.

X-OATS mag wachten met de terugbetaling totdat hij alle Producten heeft teruggekregen, of totdat Consument heeft aangetoond dat hij de Producten heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Als Consument een deel van de Bestelling terugstuurt, komen de terugzendkosten voor het terugsturen geheel voor Consument en dient X-OATS de leveringskosten niet terug te storten.

8. Conformiteit en garanties

X-OATS herinnert je aan het bestaan van de wettelijke waarborg dat het afgeleverde Product aan de Overeenkomst moet beantwoorden. Dit betekent dat je van X-OATS een deugdelijk Product mag verwachten.

Enige garantie geldt enkel tijdens de houdbaarheidstermijn van het Product en voor zover het is bewaard conform de voorschriften.

Daarnaast wordt verwezen naar de dwingende bepalingen van Boek VI Wetboek Economisch Recht en de wettelijke garantie voor lichamelijk roerende goederen, in deze uiteraard beperkt gezien de aard van de Producten door hun houdbaarheidstermijn dan wel bederfbaarheid of vermenging met andere goederen na levering.

Onze Producten zijn bestemd voor eindgebruikers en niet voor wederverkoop.

Als een Product niet deugdelijk is, dan zal X-OATS dit kosteloos vervangen. Dit houdt in dat U ons tijdens de houdbaarstermijn van het Product, bij opening en eerste gebruik meldt dat het Product volgens U niet deugdelijk is met de specificaties waarom. U houdt het Product ongewijzigd bij ter nazicht. Als dit later zou zijn dan zes maanden na de datum van levering van de Bestelling (dan wel de kortere vermeldde houdbaarheid) dient U effectief de ondeugdelijkheid te bewijzen; anders is het aan X-OATS om U als uitsluitende tegemoetkoming een nieuw gelijkaardig Product te leveren, tenzij het duidelijk is dat er sprake is van een verkeerde bewaring of behandeling van het Product.

Is een Product bij levering duidelijk beschadigd, neem dan foto’s van de buitenverpakking en label, de binnenverpakking (verpakkingsmateriaal) en het Product en stuur ons die binnen de 24 uur toe per mail op love@x-oats.com. Hou alles bij tot we je uitsluitsel geven of we dit aanvaarden en een gelijkaardig Product opsturen. De Consument verbindt er zich toe de Producten bij levering binnen de 24 uur na te kijken op zichtbare gebreken, duidelijke verschillen of afwijking qua hoeveelheden of kenmerken tov de Bestelling e.d.

X-OATS geeft geen aanvullende, commerciële of andere garanties af met betrekking tot de Producten. Bijvoorbeeld ten aanzien van de smaak of hoe je specifieke lichamelijke constitutie de Producten verwerkt of erop reageert. Contacteer ons bij twijfel, voor je een Bestelling plaatst.

9. Privacybeleid

X-OATS verwerkt jouw persoonsgegevens als je een Bestelling plaatst of de Website gebruikt. Op deze verwerking is het privacybeleid van X-OATS van toepassing. Dit beleid kan je lezen op: www.x-oats.com/privacy.

10. Customer care

De customer care van X-OATS is bereikbaar via de contactgegevens die staan op de Website: www.x-oats.com/contact. Via deze contactgegevens kan je jouw vragen stellen en/of klachten indienen over de Producten en/of X-OATS.

11. Duur van de Overeenkomst

Iedere Bestelling waarop deze Voorwaarden betrekking heeft, is van rechtswege voltooid van zodra de Bestelling conform de geplaatste en aanvaardde bestelling op de website is geleverd op het adres zoals aangegeven.

In het geval van een Maandelijkse Bestelling duurt de Overeenkomst voort totdat je deze Overeenkomst opzegt door het abonnement stop te zetten dat is gekoppeld aan de Maandelijkse Bestelling. Je kan de Maandelijkse Bestelling op ieder gewenst moment stopzetten of opschorten (‘pauzeren’) door hierover een e-mailbericht te sturen naar X-OATS: love@x-oats.com.

Uiteraard blijven deze voorwaarden van toepassing op geschillen die zich na voltooiing van een Bestelling of beëindiging zouden voordoen.

12. Verantwoordelijkheid – overmacht

X-OATS voert iedere Bestelling naar best vermogen en overeenkomstig de regels van de kunst uit.

Gezien de aard van de Producten van X-OATS dienen zichtbare gebreken of niet conformiteit met de bestelling zo snel mogelijk gemeld te worden schriftelijk binnen de 24 uur na levering via love@x-oats.com. De klant dient steeds alles bij te houden voor nazicht in de oorspronkelijke verpakking en zonder verdere manipulaties of bewerkingen.

De verantwoordelijkheid van X-OATS bestaat er in om de gebreken te herstellen conform de Bestelling, te beslissen om deze te vervangen waar de consument in eerste instantie recht op heeft of het aankoopbedrag van de Producten, waar enig gebrek in voorkomt dan desgevallend van de Bestelling, terug te storten aan de klant. Deze beslissing ligt bij X-OATS en vormt tevens een begrenzing van haar verantwoordelijkheid.

Partijen sluiten iedere verantwoordelijkheid inzake onrechtstreekse of gevolgschade, gebruiks- of winstderving uit.

Iedere verantwoordelijkheid of garantie vanwege X-OATS vervalt uiteraard (a) bij het verstrijken van de houdbaarheidsdatum van een Product (b) bij het niet bewaren of opslaan van de Producten op de aanbevolen of normale wijze voor dergelijke producten (c) oneigenlijk of verkeerd gebruik (d) normale veroudering van de Producten en enig kwaliteitsverlies dat daarmee gepaard gaat.

Er worden geen aanvullende of bijzondere verklaringen gedaan of garanties geboden door X-OATS op haar Producten, behoudens wat op de Producten zelf wordt vermeld.

Enige beperking van verantwoordelijkheid vervalt bij een zware fout of nalatigheid van een partij, die gelijk kan worden gesteld met opzet of bedrog.

Partijen zijn niet verantwoordelijk voor overmacht of gewijzigde marktomstandigheden die de uitvoering van een Bestelling bemoeilijken en een ernstig onevenwicht doen ontstaan waaronder bij wijze van voorbeeld: a) overheidsmaatregelen, beperkingen op in- of uitvoer b) oorlog, pandemie c) belemmering of vertragingen in aanvoer en transport, schaarste in producten. In een dergelijk geval kan de desbetreffende Partij diens verbintenissen opschorten dan wel aanbieden om de getroffen producten te vervangen door gelijkwaardige. Als een geval van overmacht te lang aanhoudt, langer dan ### (één, twee of drie) maanden kunnen partijen afzien van de uitvoering van het desbetreffend onderdeel van de bestelling.

13. Algemene bepalingen, toepasselijk recht en onlinegeschillenbeslechting

Indien enige bepaling van deze voorwaarden als nietig, onwettig of niet afdwingbaar wordt verklaard door een bevoegde overheid of Instantie dan heeft dit slechts gevolgen voor die bepaling en zullen de overige bepalingen van de overeenkomst onverminderd van toepassing blijven tussen partijen. Partijen zullen zo spoedig mogelijk een nieuwe vervangende bepaling overeenkomen die naar geest en uitvoering zo dicht mogelijk aanleunt bij de nietige, onwettige of niet afdwingbare bepaling dan wel waardoor deze wordt gematigd tot wat wettelijk is toegelaten.

Het nalaten door een partij om zich op een bepaling van of een recht uit hoofde van deze overeenkomst, op enig moment of gedurende een periode, te beroepen of deze af te dwingen, kan niet geïnterpreteerd worden als een verzaking aan de desbetreffende bepaling of aan de rechten van die partij. Dit beïnvloedt op geen enkele manier het recht van de desbetreffende partij om op ieder ogenblik die bepaling te doen uitvoeren of dat recht af te dwingen.

Op de Overeenkomsten tussen Consument en X-OATS waarop deze Voorwaarden betrekking hebben, is Belgisch recht van toepassing.

Consument kan een klacht in verband met een Bestelling voorleggen aan de geschillencommissie via het Europees Online Dispute Resolution (ODR) Platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Alle geschillen worden uitsluitend beheerst door het Belgisch recht en zullen worden voorgelegd aan de rechtbanken te Antwerpen, tenzij U als Consument verkiest om te dagvaarden voor de rechtbank van uw woonplaats.

Bijlage I: formulier voor herroeping
Aan X-OATS BV, gevestigd in de Akkerstraat 20, 2990 Wuustwezel, België. Met BTW nummer BE 0784 943 695, bereikbaar via het e-mailadres love@x-oats.com
Ik/Wij (*) deel/delen (*) je hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende Producten herroep/herroepen (*)
Besteld op (*)/Ontvangen op (*) <DD-MM-JJJJ>:

Met ordernummer:

Naam/Namen Consument(en):

Adres Consument(en):

Handtekening van Consument(en)
(alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

Datum <DD-MM-JJJJ>:

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.

 

Gratis shaker &
4 x gratis ontbijt :

kickstart jouw dag

Korting wordt verrekend wanneer je ingelogd bent

Meer dan 2.500 klanten gingen u voor