Gratis shaker + 4 zakjes bij je eerste bestelling gratis verzending vanaf €35 verzending binnen 1-3 dagen gemiddelde beoordeling van 4,8/5 op 2000 reviews

Gratis shaker + 4 zakjes bij je eerste bestelling, gratis verzending vanaf €35, verzending binnen 1-3 dagen, gemiddelde beoordeling van 4,8/5 op 2000 reviews

home
shop
winkelmand
account
menu

juni 20 2022

Eat oats, save the planet

De aarde warmt steeds sneller op. Dit heeft grote gevolgen voor de planeet als geheel. Klimaatverandering blijkt een probleem te zijn waar we op de korte termijn aandacht aan moeten besteden. Een probleem waarvoor wij liever niet onze kop in het zand steken.

We steken deze liever in een volle bak met X-OATS!

Waarom? Omdat het lekker, makkelijk, gezond en klimaatneutraal is. Het is een vorm van duurzaam eten. In plaats van dat je met jouw maaltijd indirect voor klimaatverandering zorgt, neem je dit negatieve effect volledig weg.

In combinatie met de andere voordelen van onze overnight oats, zorgt dat voor een aantrekkelijk aanbod. We want a hot date, not a hot planet!

X-OATS als CO2-neutraal bedrijf

CO2-neutraal betekent puur dat alle handelingen die je verricht per saldo niet zorgen voor een toename in de wereldwijde CO2-uitstoot. Bij X-OATS zorgen we op een aantal manieren dat dit mogelijk is:

  • Lokale productie in Nederland: Lokale productie in Nederland betekent dat er minder CO2-uitstoot is als gevolg van transport. Normaal gesproken is het transport verantwoordelijk voor een significante CO2-uitstoot. Zeker wanneer het uit de echt verre landen afkomstig is. Bij X-OATS is dit dus zeker niet het geval.
  • Enkel natuurlijke ingrediënten: Daarnaast werken wij met enkel natuurlijke ingrediënten. Dit betekent ook dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt. X-OATS is daarmee een vegan ontbijt. Een vorm van duurzaam eten waarbij je het beste met de natuur voor hebt.
  • Gebruik gerecycled karton: Om nog een stap verder te gaan, kiezen we specifiek voor gerecycled karton als materiaal voor onze verpakking. Persoonlijk hebben we een hekel aan loze beloften. Duurzaam moet ook echt duurzaam zijn. Met deze maatregelen doen we alles binnen onze mogelijkheden om milieubewust bezig te zijn.
  • Continue streven naar verkleinen CO2-voetafdruk: Tot slot beseffen we ons als geen ander dat er altijd mogelijkheden liggen om nog meer te doen. We streven dus ook continu naar nieuwe manieren om onze CO2-voetafdruk verder te verkleinen en zijn nog niet tevreden met wat we op dag van vandaag doen.

Deze maatregelen tezamen resulteren in slechts 0,28kg CO2-uitstoot per zakjes X-OATS. Dit getal ligt 10x lager dan bij bijvoorbeeld een hamburgermenu.

Samenwerking met een Climate Partner

Om dit te realiseren werken we samen met Climate Partner. Samen met hen investeren wij in internationaal erkende projecten tegen klimaatverandering. Het doel daarbij is om zoveel mogelijk CO2-uitstoot te compenseren, op het moment dat deze niet te verminderen is.

Zo zorgen deze projecten ervoor dat er extra broeikasgassen worden opgenomen. Bijvoorbeeld middels speciale herbebossingsinitiatieven. Ook vervangt men als gevolg van dit initiatief geregeld klimaatschadelijke technologieën. Met de introductie van windmolens en zonneparken is er sprake van een significant positief effect.

Op dit moment zijn we druk bezig met het financieren van een project voor schoon drinkwater in Mozambique. Dit zorgt ervoor dat er op jaarbasis maar liefst 180.000 kg minder CO2-uitstoot is.

Duurzaam eten met X-OATS

Duurzaam eten, is een relatief nieuw concept. Bovendien zijn er verschillende manieren om hier invulling aan te geven.

Zo is duurzaam eten aan de ene kant mogelijk door voor een vegan ontbijt te kiezen. Precies wat X-OATS te bieden heeft. Bij dierlijke producten komt tot wel 52x zoveel CO2 vrij. Met een vegan alternatief is er dus veel winst te behalen.

Tegelijkertijd staat duurzaam eten ook voor eten zonder voedselverspilling. Een groot voordeel van X-OATS is dat het een houdbaarheid van een jaar heeft.

Jaarlijks verdwijnt er zo’n 6 miljoen ton voedsel in de prullenbak in Nederland en België. Doodzonde natuurlijk. Ook als je denkt aan alle CO2 die dus onnodig bij de productie is vrijgekomen.

Ontdek andere blogposts

juni 20 2022

Eat oats, save the planet

juni 20 2022

Een compleet vegan ontbijt met X-OATS

juni 20 2022

Hoe is X-OATS ontstaan?

Gratis shaker &
4 x gratis ontbijt :

kickstart jouw dag

Korting wordt verrekend wanneer je ingelogd bent

Meer dan 2.500 klanten gingen u voor